Kinderen

Om jonge bewegers een goede basis te geven, is het van belang de sportontwikkeling zo breed mogelijk te houden. Wij stimuleren actief om kinderen te laten bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten. De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Als kinderen met veel verschillende beweegvormen experimenteren, houden ze langer plezier in het sporten, ontdekken ze beter waar hun sporttalent ligt en blijven ze vaker tot hoge leeftijd sporten.

Schoolsport Olympiade

Een jaarlijks terugkerend evenement is Schoolsport Olympiade en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Wageningen.

Op 26 september 2019 zal de 6e editie van de Schoolsportolympiade plaatsvinden. Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sporten. De verschillende sporten worden aangeboden in samenwerking met lokale (sport)aanbieders. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen!

Het is voor alle basisscholen mogelijk om deel te nemen met de groepen 6 t/m 8. Tijdens deze dag zijn er 1000 kinderen, 40 sportaanbieders en meer dan 200 vrijwilligers aanwezig om samen te sporten. Ook dit jaar vindt Schoolsportolympiade plaats op Sportpark de Bongerd.

Vragen, ideeën of wil je je school aanmelden? Stuur een e-mail naar olympiade@sportservice-wageningen.nl

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Kidsactief Kamp

Kidsactief Kamp is een initiatief van Sportservice Wageningen, Sportfondsen Wageningen, Kinderopvang-Wageningen en Solidez. Wil jij tijdens de zomervakantie ook drie te gekke dagen meemaken? Meld je aan voor het Kidsactief Kamp in Wageningen op 23, 24 en 25 juli 2019.

Deze drie dagen staan in het teken van sport, spel, ontspanning en veel leuke dingen doen. Als klap op de vuurpijl mag je de laatste nacht blijven slapen en bouwen we een feestje tijdens de bonte avond.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Zomerspelen on tour

De Zomerspelen on tour komt er weer een aan! Van 26 t/m 30 augustus 2019, gaan we er weer een sportief feest van maken. In de laatste week van de zomervakantie trekken we van plek naar plek door Wageningen, met iedere dag te gekke sport- en spelactiviteiten. Wij zijn elke dag van van 12.00 – 16.00 uur in een andere wijk vinden. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de exacte data, tijden en plaatsen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Kidssportief

Elke week lekker een uurtje sporten en bewegen! Het beweegaanbod voor kinderen varieert elke week. Ook is er altijd een beweegparcours waar je lekker kan klimmen, glijden en springen.  Elke week hebben we een ander thema. Wil je graag weten wat we gaan doen, kijk dan op Sjors Sportief.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering