Beweegroute

Wij willen jou uitdagen om dagelijks op een speelse manier naar school te lopen. Door de hele wijk liggen verschillende beweegtegels, beweegopdrachten,- challenges en verschillende spelletjes. Doe ook mee! Want van bewegen zit je ook lekkerder in je vel. Vergeet daarbij niet voldoende water te drinken. Water drinken is cool, makkelijk en gezond.

Als je naar beneden scrollt vind je hier allemaal verschillende opdrachten, foto- en beweegchallenges en spellen voor buiten op straat.

Opdrachten

Wij hebben een heleboel leuke opdrachten die je kunt uitvoeren.

Vul de opdrachten in die je kunt uitvoeren, verstuur deze en maak kans op leuke prijzen. Onder alle inzendingen verloten wij 3 prijzen. Je kunt insturen tot en met dinsdag 30 juni!

Opdrachten beweegroute

  • Hoe vaak weet jij de basketbal in de basket te schieten vanaf de gekleurde tegel? Je krijgt 5 minuten de tijd. Noteer hier het aantal keer dat je geraakt hebt.

Beweeg- en fotochallenge

Beweegchallenges
Wij hebben voor jullie een aantal beweegchallenges die jullie vast veel beter dan wij kunnen doen! Klik op de challenge voor een video, maak een eigen foto of video wanneer je de challenge uitvoert. Upload je foto of video op Facebook of Instagram, vermeld hierbij je score, tag Sportservice Wageningen en maak kans op leuke prijzen!

Dizzy challenge
Springtouw challenge
Balanceer challenge

Fotochallenge
Maak een foto bij een van de beweegtegels in de wijk. Laat zien dat je de oefening uitvoert of maak een video / boomerang. Plaats dit op Facebook en tag @sportserviceWageningen in je bericht met de #lekkerinjevel #drinkwater en maak kans op een te gekke prijs waar je mee buiten kunt spelen. De winnaar wordt op woensdag 1 juli bekend gemaakt!

Wist je datjes

Hoeveel wist je datjes ken je al? Laat je verrassen door deze leuke feitjes.

Wist je dat:

  1.  …jouw tanden en kiezen voor een gedeelte uit water bestaan? Zelfs uit 10 procent.
  2. …een mens ongeveer 1 maand zonder voedsel kan leven, maar maximaal 1 week zonder water?
  3. …een olifant water kan ruiken op een afstand van 4,8 kilometer? Dat is vele malen beter dan een mens kan ruiken!
  4. …je van sporten sterke botten en spieren krijgt, sterke gewrichten, betere conditie en je dus fitter wordt!
  5. …gemeente Wageningen een buitenspeelkaart heeft waar je de leukste speeltuinen van Wageningen op vindt? Maak een foto van de QR-code om te zien waar dit allemaal is https://www.wageningen.nl/inwoners/Openbare_ruimte/Buitenspeelplekken
  6. …buitenspelen voor een sterk gebit en sterke botten zorgt door de vitamine D die je aanmaakt door zonlicht?
  7. …citroenen meer suiker dan aardbeien bevatten? En een stuk zuurder ook, dus kom maar op met de aardbeien!
  8. …bananen hun kromme vorm aannemen omdat ze in de richting van het licht groeien? Hoe krommer, hoe meer moeite ze hadden om het “licht” te vinden.

Spelletjes om buiten te spelen

Reus, reus hoe laat is het?
Je kiest één reus uit en staat op 15meter van de andere kinderen. De kinderen staan op lijn en vragen aan de Reus. ‘’Reus, reus hoe laat is het? Als de Reus zegt 2 uur. Dan zetten alle kinderen 2 passen in de richting van de Reus. Vervolgens vragen de kinderen weer ‘’Reus, reus hoe laat is het? En de Reus geeft weer antwoord. De kinderen blijven dit herhalen tot de Reus zegt het is etenstijd. De kinderen moeten zo snel mogelijk terug naar de startlijn want de Reus probeert jullie te tikken. Lukt het de Reus om iemand te tikken dan wordt hij/zij de nieuwe reus.

Minimaal 3 kinderen


Schipper mag ik overvaren?

Je zorgt voor een speelveld met startlijn en eindlijn. In het midden daarvan staat een schipper. De kinderen op de startlijn zingen ‘’Schipper mag ik overvaren ja of nee? Als de schipper zegt Ja. Dan vragen de kinderen Hoe? Dan kan de schipper zeggen door op handen en voeten naar de overkant te lopen. De schipper moet op dezelfde manier bewegen en iemand proberen te tikken. Lukt het de schipper dan wordt degene die getikt is de nieuwe schipper.

Minimaal 3 kinderen

 

Fortnite tag
Je speelt dit op een speelveld. 1 kind is de Skull Trooper (tikker) en hij probeert met een grenade (trefbal) de andere kinderen af te gooien. Indien je bent geraakt dan bevries je en kan een andere speler je bevrijden door in spiegelbeeld beide een dezelfde fortnite dans uit te voeren. Je mag zelf kiezen, welk dansje het wordt. Dit doe je dan beide voor 3sec en daarmee is de bevroren fortnite speler weer vrij. Speel dit spel een aantal minuten en wissel dan steeds naar een nieuwe Skull Trooper.

Minimaal 5 kinderen