Kinderen

Om jonge bewegers een goede basis te geven, is het van belang de sportontwikkeling zo breed mogelijk te houden. Wij stimuleren actief om kinderen te laten bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten. De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Als kinderen met veel verschillende beweegvormen experimenteren, houden ze langer plezier in het sporten, ontdekken ze beter waar hun sporttalent ligt en blijven ze vaker tot hoge leeftijd sporten.

SAM Multisport Junior

Vanaf 20 september elke maandag tussen 17.00 en 18.30 uur bij KV Wageningen. SAM Multisport Junior is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

SAM Multisport Junior is een breed sportprogramma waar de brede motorische ontwikkeling van kinderen centraal staat. Binnen de multisport lessen is er een variërend aanbod aan sport/spel activiteiten, kinderen worden elke keer weer opnieuw uitgedaagd. Als een kind jong leert hoe het verschillende spieren gebruikt, de beste technieken weet in te zetten, goed samenwerkt en gevoel voor het spel ontwikkelt, heeft het daar een leven lang voordeel van.

Kinderen vanaf 7 jaar oefenen iedere week verschillende beweegvormen. Het programma bestaat uit periodes van 3 weken waarbij, in samenwerking met sportverenigingen, er steeds een andere sport wordt aangeboden en op die manier ook de beweegvormen (zoals volleybal, Lacrosse, atletiek, korfbal, dans, voetbal, schermen en rugby).

Het gaat om een periode van 12 weken. Het inschrijfgeld betreft €36,-. Tickets bestel je hier.

De 10 beweegvormen zijn:

1. Balanceren en vallen
2.  Stoeien en vechten
3. Gaan en lopen
4. Springen en landen
5. Rollen, duikelen en draaien
6. Gooien, vangen, slaan en mikken
7. Trappen, schieten en mikken
8. Klimmen en klauteren
9. Zwaaien en slingeren
10. Bewegen op – en maken van muziek

Door te multisporten ontdekt het kind zijn of haar eigen unieke beweegtalent, heeft het meer sportplezier en is de kans dat hij of zij een leven lang sport een stuk groter! In de nieuwe visie op sport en bewegen wordt aangeraden om tot tenminste 14 jaar aan meerdere sporten te blijven doen!

Bestel snel je tickets!

Groetjes SAM de wasbeer. SAM Multisport Junior is een samenwerking met Rugby Club Wageningen, Scylla, KV Wageningen, ILL SKILLS Wageningen, Pallas’67, SKV Wageningen, Lacrosse Wageningen & Schermvereniging La Prime.

Sportbieb SAM

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan.

De sportbieb is vanaf 24 maart elke woensdagmiddag van 14.30 – 16.30 uur en op donderdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur geopend. Je vindt Sportbieb SAM in de wijk Pomhorst.

Deelname is gratis, inschrijven noodzakelijk. Na inschrijving krijgen kinderen een pas waarmee zij gratis sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Het inschrijfformulier vind je hier.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Lekker in je vel!

Elke dag buiten spelen, lekker bewegen, groente en fruit eten en water drinken. Dat doe jij toch ook? Dan zit je lekker in je vel en heb je elke dag energie voor tien.

Meer weten? Klik hier.

SAM School Olympiade

Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM Schoolsport Olympiade en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Wageningen.

Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sporten. De verschillende sporten worden aangeboden in samenwerking met lokale (sport)aanbieders. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen!

Het is voor alle basisscholen mogelijk om deel te nemen met de groepen 6 t/m 8. Tijdens deze dag zijn er 1000 kinderen, 40 sportaanbieders en meer dan 200 vrijwilligers aanwezig om samen te sporten. De SAM Schoolsport Olympiade vindt plaats op Sportpark de Bongerd.

Vragen, ideeën of wil je je school aanmelden? Stuur een e-mail naar olympiade@sportservice-wageningen.nl

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Ik doe mee fonds

Gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in sport en cultuur. Ook mensen met een laag inkomen. Om ook met een laag inkomen te kunnen sporten of cultuur te snuiven is er het ‘Ik doe mee’- fonds. Volwassenen kunnen tot € 150,- euro per jaar vergoeding krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en kinderen zelfs tot € 250,- per jaar.

Alle sportieve activiteiten waar kosten aan verbonden zijn, kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Voorbeelden zijn:

  • Entree zwembad of meerbadenkaart
  • Fitness, sportscholen of sportvereniging
  • Sportkleding en- artikelen
  • Bergrace activiteiten

Is het netto maandinkomen (zonder vakantietoeslag) van je gezin lager dan de inkomensnorm? Dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van het ‘Ik doe mee’-fonds. Deze regeling geldt voor jou, je partner partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar. Gezinsleden boven de 18 jaar – met uitzondering van je partner – kunnen zelf een aanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op de website van “Ik doe mee fonds“.  Of e-mail naar: info@ikdoemeefonds.com

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker