Kinderen

Om jonge bewegers een goede basis te geven, is het van belang de sportontwikkeling zo breed mogelijk te houden. Wij stimuleren actief om kinderen te laten bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten. De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Als kinderen met veel verschillende beweegvormen experimenteren, houden ze langer plezier in het sporten, ontdekken ze beter waar hun sporttalent ligt en blijven ze vaker tot hoge leeftijd sporten.

Lekker in je vel!

Elke dag buiten spelen, lekker bewegen, groente en fruit eten en water drinken. Dat doe jij toch ook? Dan zit je lekker in je vel en heb je elke dag energie voor tien.

Meer weten? Klik hier.

Schoolsport Olympiade

Een jaarlijks terugkerend evenement is Schoolsport Olympiade en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Wageningen.

Op 17 september 2019 zal de 7e editie van de Schoolsportolympiade plaatsvinden. Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sporten. De verschillende sporten worden aangeboden in samenwerking met lokale (sport)aanbieders. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen!

Het is voor alle basisscholen mogelijk om deel te nemen met de groepen 6 t/m 8. Tijdens deze dag zijn er 1000 kinderen, 40 sportaanbieders en meer dan 200 vrijwilligers aanwezig om samen te sporten. Ook dit jaar vindt Schoolsportolympiade plaats op Sportpark de Bongerd.

Vragen, ideeën of wil je je school aanmelden? Stuur een e-mail naar olympiade@sportservice-wageningen.nl

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Kidsactief Kamp

Kidsactief Kamp is een initiatief van Sportservice Wageningen, Sportfondsen Wageningen, Kinderopvang-Wageningen en Solidez. Deze drie dagen staan in het teken van sport, spel, ontspanning en veel leuke dingen doen. Als klap op de vuurpijl mag je de laatste nacht blijven slapen en bouwen we een feestje tijdens de bonte avond.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Sjors Sportief

Sjors Sportief is het (digitale) platform waarop kinderen, zo veel, sportactiviteiten als ze willen kunnen selecteren om vervolgens bij een van de leuke sportaanbieders uit Gemeente Wageningen kennis te maken. Om zo een leven lang, lekker te bewegen! Wil je graag weten wat er te doen is, kijk dan in het boekje van Sjors Sportief.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Berry Hellegering

Ik doe mee fonds

Gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in sport en cultuur. Ook mensen met een laag inkomen. Om ook met een laag inkomen te kunnen sporten of cultuur te snuiven is er het ‘Ik doe mee’- fonds. Volwassenen kunnen tot € 150,- euro per jaar vergoeding krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en kinderen zelfs tot € 250,- per jaar.

Alle sportieve activiteiten waar kosten aan verbonden zijn, kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Voorbeelden zijn:

  • Entree zwembad of meerbadenkaart
  • Fitness, sportscholen of sportvereniging
  • Sportkleding en- artikelen
  • Bergrace activiteiten

Is het netto maandinkomen (zonder vakantietoeslag) van je gezin lager dan de inkomensnorm? Dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van het ‘Ik doe mee’-fonds. Deze regeling geldt voor jou, je partner partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar. Gezinsleden boven de 18 jaar – met uitzondering van je partner – kunnen zelf een aanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op de website van “Ik doe mee fonds“.  Of e-mail naar: info@ikdoemeefonds.com

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker