Kinderen

Om jonge bewegers een goede basis te geven, is het van belang de sportontwikkeling zo breed mogelijk te houden. Wij stimuleren actief om kinderen te laten bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten. De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Als kinderen met veel verschillende beweegvormen experimenteren, houden ze langer plezier in het sporten, ontdekken ze beter waar hun sporttalent ligt en blijven ze vaker tot hoge leeftijd sporten.

SAM Multisport Kids

SAM Multisport Kids richt zich op brede motorische ontwikkeling bij kinderen van 4 t/m 6 jaar oud.

Lopen, klimmen, klauteren, balanceren, gooien, vangen, mikken, al deze beweegvormen komen aan bod. Binnen de lessen is er een variërend aanbod aan sport/spel activiteiten, kinderen worden elke keer weer opnieuw uitgedaagd. Kinderen ontwikkelen zich snel tijdens de lessen. De lessen worden verzorgd door een sportdocent van Sportservice De Vallei.

Je kind kan ervaren en ontdekken waar de beweegbehoeftes liggen. Hierdoor kan hij of zij ontdekken welke sport het best bij hem of haar past. Uit onderzoek blijkt dat je een kind tot het twaalfde levensjaar het best breed motorisch kunt opleiden, creativiteit en het oplossend vermogen van het kind nemen hierdoor enorm toe.

Dag, tijd en locatie:

  • Sporthal het Binnenveld, Marijkeweg 23, 6709 PE Wageningen
  • Elke maandag vanaf 9 oktober t/m 11 december van 15:30 tot 16:30 uur

Proefles:

  • Op maandag 2 oktober is er een gratis proefles mogelijk om te ervaren of SAM Multisport Kids past bij jou en jouw kind.

Kosten en inschrijven
Deelname aan het programma van 10 weken kost € 30,00.
Doe mee! Je kunt je hier direct opgeven.

Meer informatie
Buurtsportcoach Sylvano hendriks
sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl

SAM Multisport Junior

SAM Multisport Junior gaat vanaf 2 oktober weer van start met een gratis proefles! SAM Junior is een breed sportprogramma waar aandacht wordt gegeven aan de motorische ontwikkeling van kinderen.

Met SAM Multisport Junior trainen kinderen vanaf 7 jaar iedere week verschillende beweegvormen zoals handbal, judo, korfbal, hockey, voetbal, volleybal en turnen. Dit wordt aangeboden in samenwerking met sportverenigingen.

Door te Multisporten ontdekt jouw kind zijn eigen unieke beweegtalent, heeft het meer sportplezier en is de kans dat hij of zij een leven lang sport een stuk groter! In de nieuwe visie op sport en bewegen wordt aangeraden om tot tenminste 12 jaar aan meerdere sporten te blijven doen!

Dag, tijd en locatie

  • Sporthal De Vlinder, Hollandseweg 7, 6706 KN Wageningen
  • Elke maandag vanaf 9 oktober t/m 11 december van 18:00 tot 19:00 uur

Kosten en inschrijven
Deelname aan het programma van 10 weken kost € 30,00.
Doe mee! Je kunt je hier direct opgeven.

Meer informatie
Buurtsportcoach Sylvano hendriks
sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl

Sportbieb SAM

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan.

De sportbieb is vanaf 1 september elke donderdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur geopend. Je vindt Sportbieb SAM in de wijk Pomhorst.

Deelname is gratis, inschrijven noodzakelijk. Na inschrijving krijgen kinderen een pas waarmee zij gratis sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Het inschrijfformulier vind je hier.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Justin Marks

Lekker in je vel!

Elke dag buiten spelen, lekker bewegen, groente en fruit eten en water drinken. Dat doe jij toch ook? Dan zit je lekker in je vel en heb je elke dag energie voor tien.

Meer weten? Klik hier.

SAM School Olympiade

Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM School Olympiade en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Wageningen.

Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sporten. De verschillende sporten worden aangeboden in samenwerking met lokale (sport)aanbieders. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen!

Het is voor alle basisscholen mogelijk om deel te nemen met de groepen 6 t/m 8. Tijdens deze dag zijn er 1000 kinderen, 40 sportaanbieders en meer dan 200 vrijwilligers aanwezig om samen te sporten. De SAM School Olympiade vindt plaats op Sportpark de Bongerd.

Vragen, ideeën of wil je je school aanmelden?
Buurtsportcoach Sylvano Hendriks: sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl

Ik doe mee fonds

Gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in sport en cultuur. Ook mensen met een laag inkomen. Om ook met een laag inkomen te kunnen sporten of cultuur te snuiven is er het ‘Ik doe mee’- fonds. Volwassenen kunnen tot € 150,- euro per jaar vergoeding krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en kinderen zelfs tot € 250,- per jaar.

Alle sportieve activiteiten waar kosten aan verbonden zijn, kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Voorbeelden zijn:

  • Entree zwembad of meerbadenkaart
  • Fitness, sportscholen of sportvereniging
  • Sportkleding en- artikelen
  • Bergrace activiteiten

Is het netto maandinkomen (zonder vakantietoeslag) van je gezin lager dan de inkomensnorm? Dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van het ‘Ik doe mee’-fonds. Deze regeling geldt voor jou, je partner partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar. Gezinsleden boven de 18 jaar – met uitzondering van je partner – kunnen zelf een aanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op de website van “Ik doe mee fonds“.  Of e-mail naar: info@ikdoemeefonds.com

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sylvano Hendriks: sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl