Lekker in je vel

Lekker in je vel is de Wageningse aanpak afgeleid van de landelijk JOGG-aanpak. Wij willen dat de Wageningse jeugd gezond is! We inspireren jou en je ouders op het gebied van bewegen, gezonde voeding en gedrag. Met als resultaat: een gezonde leefstijl, je zit lekker in het vel en doet mee!

 

 

 

Beweegcampagne

De beweegcampagne is gestart! Wij organiseren allerlei acties om bewegen te stimuleren bij kinderen, jongeren en hun ouders. Op deze pagina kan je zien wat we allemaal gaan doen!

Aanbod
Voor scholen, kinderopvang, zorgorganisaties, ouders, eigenlijk voor iedereen, hebben we een leuke hulpmiddelen verzamelt die je kunt gebruiken om nog meer te bewegen.

Waar hang jij deze kleurige poster A2 / poster A3 van de beweegcampagne op?
Doe ook mee met de Daily Mile: elke dag minimaal een mile per dag wandelen of rennen. Vooral leuk voor scholen en de kinderopvang!
Aan inspiratie zal het je niet ontbreken met deze leuke inspiratiegids. Boordevol leuke beweegspelletjes en energizers!
Wie kent Yuvat niet?! Superleuke vrolijke dansvideo’s en begin je dag met een lach!

Op Facebook, Instagram & YouTube posten wij elke weekdag een gave beweegchallenge van slechts 1 minuut. Een sportieve break van je dag & het geeft je een boost. Wil jij deze beweegchallenges in je e-mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of abonneer je op ons YouTube kanaal. Zo makkelijk kan het zijn.

In februari is het de Week van de Gezonde Jeugd. Meer informatie vind je hier.

Leefstijladvies

Informatie over bewegen, gezondheid en voeding. Oftewel alles omtrent het gebied van een gezonde leefstijl. Het is gericht op jeugd en jongeren. Hier vind je alle gezondheidspartners in Wageningen die advies kunnen geven over bijvoorbeeld voeding, bewegen etc.

Samen werken we aan de beste versie van jezelf! Door meer te bewegen en bezig te zijn met je gezondheid, zit je lekkerder in je vel!

Meer informatie? Vraag buurtsportcoach Rinske Bakker

Samen voor een gezonde omgeving!

Samenwerken met het onderwijs en de kinderopvang

In samenwerking met het onderwijs- en kinderopvanglocaties kijken we waar we scholen kunnen helpen om bijvoorbeeld meer beweegmomenten in te voeren op de dag. Of  hoe we het drinken van water en het eten van groente en fruit op scholen kunnen bevorderen.

Gezonde sportkantines

Sportaanbieders die een steentje willen bijdragen door een gezondere sportomgeving voor de jeugd streven naar een gezonde(re) sportkantine door gezondere of volledig gezonde producten in hun assortiment op te nemen. Sportaanbieders kunnen hiervoor gratis advies en ondersteuning inwinnen via Lekker in je vel. Lekker in je vel schakelt hiervoor teamfit in.

Betrokkenheid bedrijven en lokale ondernemers

Samenwerken met bedrijven en lokale ondernemers zorgt ervoor dat het belang van gezond opgroeien breder wordt gedragen in de maatschappij. Vandaar dat we hier de komende periode extra in investeren. Door het beschikbaar stellen van hun kennis en/of financiële middelen wordt de invloed vergroot.

Meer informatie? Vraag buurtsportcoach Rinske Bakker