Lekker in je vel

Lekker in je vel is de Wageningse aanpak afgeleid van de landelijk JOGG-aanpak. Wij willen dat de Wageningse jeugd gezond is! We inspireren jou en je ouders op het gebied van bewegen, gezonde voeding en gedrag. Met als resultaat: een gezonde leefstijl, je zit lekker in het vel en doet mee!

Beweegcampagne - Ik beweeg elke dag

Ik beweeg elke dag. Jij toch ook? Superbelangrijk om gezond en fit te blijven. Van januari t/m maart 2023 hebben we extra aandacht voor het belang van sport en bewegen. Dat doen we door partners en organisaties te vragen aandacht te geven aan het onderwerp en door activiteiten te organiseren om bewegen te stimuleren bij kinderen, jongeren en hun ouders. Op deze pagina willen we je inspireren om ook de boodschap “Ik beweeg elke dag!” uit te dragen.

Aanbod

Voor scholen, kinderopvang, zorgorganisaties, ouders, eigenlijk voor iedereen, hebben we een leuke hulpmiddelen verzamelt die je kunt gebruiken om nog meer te bewegen.

 • Waar hang jij deze kleurige poster A2 / poster A3 van de beweegcampagne op?
 • Doe ook mee met de Daily Mile: elke dag minimaal een mile per dag wandelen of rennen. Vooral leuk voor scholen en de kinderopvang!
 • Aan inspiratie zal het je niet ontbreken met deze leuke inspiratiegids. Boordevol leuke beweegspelletjes en energizers!
 • Wie kent Yuvat niet?! Superleuke vrolijke dansvideo’s en begin je dag met een lach!
 • Ook hebben wij een hele toffe wandelbingo gemaakt. Print deze uit en neem hem mee als je een wandeling gaat maken! Kruis alle verkeersborden, huisnummers etc. af die je tegenkomt!
 • Op ons Youtubekanaal staat een serie uitdagende beweegchallenges. Je kunt ze elk moment van de dag altijd en overal doen. Zo makkelijk kan in beweging komen zijn.

Groente en fruitcampagne - ik eet elke dag groente en fruit

Inleiding

Vanaf oktober t/m december 2022 loopt de groente- en fruit campagne. Tijdens deze campagne organiseren we allerlei activiteiten waarbij we kinderen en ouders willen stimuleren om groente- en fruit te eten en daar aandacht aan te besteden.

Aanbod

Voor scholen, kinderopvang, zorgorganisaties, ouders etc. hebben we een aantal leuke hulpmiddelen verzamelt die zij kunnen gebruiken om aandacht te geven aan het eten van groente- en fruit.

Yes, het gratis online lesportaal van Chef! met o.a. lessen van Smaaklessen en EU Schoolfruit.
Test hier hoe gezond jou school is!

Kom ook lekker in beweging en doe mee deze leuke beweegspelletjes met als thema groente- en fruit.

We proberen overal in Wageningen zoveel mogelijk de poster en boodschap “ik eet elke dag groente- en fruit” te verspreiden. Weet jij nog een goede plek waar veel mensen komen? Laat het ons weten of download de poster, print uit en hang op!

Iedere dag groente en fruit eten omdat

 • Het heel gezond is
 • Het heel lekker is
 • Groente en fruit bevatten weinig calorieën
 • Groente en fruit bevatten veel voedingsvezels
 • Groente en fruit verlaagt de kans op hartziekten
 • Groente en fruit geeft een lager risico op diabetes
 • Groente en fruit zorgen voor een vol gevoel
 • Groente en fruit leveren veel vitamines en mineralen

Vragen of meer informatie:
Mocht u nog vragen en/of suggesties hebben dan horen we dat graag.

Floor Steenvoorden
Regisseur Lekker in je Vel!
06 – 82 37 53 69
floor.steenvoorden@sportservicedevallei.nl

Drinkwatercampagne - ik drink elke dag water

Doe mee met de campagne: Ik drink elke dag water

donderdag 9 juni t/m rvijdag 2 september 2022

Water drinken is goed voor je gezondheid en gezond leven draagt eraan bij dat je Lekker in je vel zit.

Daarom willen we kinderen zoveel mogelijk stimuleren om water te drinken. Om er voor te zorgen dat water drinken de normaalste zaak van de wereld wordt, is de ‘Drinkwater campagne’ gestart! Vanaf 9 juni wordt er breed extra aandacht gevraagd voor water drinken door Lekker in je vel! en haar partners.

Samen één boodschap
Door met zoveel mogelijk organisaties uit sport, onderwijs, kinderopvang, welzijn en zorg dezelfde boodschap voor het voetlicht te brengen is het bereik groter en effectiever. Dit vergroot de kans dat kinderen vaker zoethoudende drankjes laten staan en deze vervangen voor het drinken van water!

U kunt bijdrage aan de leefstijl van kinderen
Help mee om kinderen en hun ouders binnen uw eigen organisatie uit te dagen om iedere dag water te drinken!

Voer campagne

 • Hang de campagneposters ‘Ik drink elke dag water!’ op de locatie(s) van uw organisatie. Deze worden in de week van 13 juni rondgebracht. Geen poster ontvangen? Neem contact met me op.
 • Plaats zo vaak u wilt (het liefst zoveel mogelijk), een bericht over water drinken op uw eigen communicatiekanalen. Bijvoorbeeld website, Facebook, Instagram, nieuwsbrief etc.. Download hier de banners voor Facebook en Instagram.
 • Lever ons input aan die gebruikt kan worden voor media-doeleinden. Dat kan van alles zijn een foto, quote van een kind, filmpje of stukje tekst. Wij verspreiden deze via de social-media kanalen van Sportservice Wageningen.
 • Toon voor elke schoolpauze en/of drinkmoment de digi-banner van de waterdrinkcampagne op uw digibord.

Creëer extra waterdrinkmomenten

 • Creëer waar mogelijk extra waterdrink momenten, of sluit aan bij een moment dat u al ‘iets’ hebt georganiseerd voor kinderen, uw teamleden of ouders.
 • Bespreek tijdens kringgesprekken het thema waterdrinken.
 • Stimuleer dat kinderen in deze periode thuis en op school vaker waterdrinken!

Zet educatieve materialen in

 • Organiseer zelf een vet leuke les/ activiteit over waterdrinken in de klas, groep of uw activiteit.
 • Als u voorbeelden wilt laat het mij dan weten.
 • Stimuleer kinderen en ouders! Bent u een therapeut, coach, diëtist, huisarts, fysiotherapeut, etc.? Bespreek het belang van waterdrinken met de kinderen en ouders tijdens een training, consult, sessie etc.
 • Stimuleer kinderen en ouders om een flesje of bidon mee te nemen naar de training, therapie, sessie.

Iedere dag waterdrinken omdat:

 • Water drinken goed is voor je hele lichaam
 • Water geen calorieën bevat
 • Water niet schadelijk is voor je tanden
 • Water drinken voorkomt uitdroging
 • Water is goed voor een mooie huid
 • Water stimuleert de vetverbranding
 • Water is nodig om afvalstoffen uit je lichaam af te voeren
 • Water voorkomt hoofdpijn
 • Water is voeding je brein
 • Water drinken verkleint de kans op kanker
 • Water geeft energie in de ochtend

Vragen of meer informatie:
Mocht u nog vragen en/of suggesties hebben dan horen we dat graag.

Floor Steenvoorden
Regisseur Lekker in je Vel!
06 – 82 37 53 69
floor.steenvoorden@sportservicedevallei.nl

Buitenspeel campagne - Ik speel elke dag buiten!

In april, mei en juni organiseren we allerlei acties om buitenspelen te stimuleren bij kinderen, jongeren en hun ouders. Op deze pagina kan je zien wat we allemaal gaan doen!

Aanbod
Voor scholen, kinderopvang, zorgorganisaties, ouders, eigenlijk voor iedereen, hebben we een leuke hulpmiddelen verzamelt die je kunt gebruiken om nog meer te bewegen.

Vind alle buitenspeelplekken van Wageningen op de buitenspeelkaart!
Doe ook mee met de Daily Mile: elke dag minimaal een mile per dag buiten wandelen of  rennen. Vooral leuk voor scholen en de kinderopvang!
Je kunt nu ook tijdens het wandelen aan de bingo meedoen. Verkeersborden, (huis)nummers of woorden die beginnen met een bepaalde letter. Download of print de bingo en vink alles wat je tijdens je wandeling tegenkomt af. Hoe makkelijk en leuk is dat!

Op Facebook en Instagram posten wij elke week een gave buitenspeel tip, houd onze social media in de gaten!

Op ons YouTube kanaal vind je filmpjes waarin onze buurtsportcoaches verschillende spelletjes laten zien die je buiten kan doen.

Leefstijladvies

Informatie over bewegen, gezondheid en voeding. Oftewel alles omtrent het gebied van een gezonde leefstijl. Het is gericht op jeugd en jongeren. Hier vind je alle gezondheidspartners in Wageningen die advies kunnen geven over bijvoorbeeld voeding, bewegen etc.

Samen werken we aan de beste versie van jezelf! Door meer te bewegen en bezig te zijn met je gezondheid, zit je lekkerder in je vel!

Meer informatie? Vraag buurtsportcoach Floor Steenvoorden

GO! Coaching voor kinderen met overgewicht

Heb je een kind in de leeftijd van 0 tot 19 jaar met obesitas of (ernstig) overgewicht? Dan kan GO! helpen.

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Kinderen met overgewicht kunnen niet lekker in hun vel zitten. Ze zijn vaak minder fit dan hun leeftijdsgenoten, worden meer gepest en krijgen sneller te maken met hoge bloeddruk, leververvetting en pijnlijke gewrichten.

Bij GO! helpen we kinderen en jongeren (0-19 jaar) met overgewicht en obesitas om gezonder te leven. Zij krijgen twee jaar lang begeleiding van een kindergezondheidscoach. In Wageningen is dat onze leefstijlcoach Floor Steenvoorden. Die werkt samen met alle betrokken zorgverleners in de wijk, zoals de huisarts of kinderarts. Ook kan de coach extra hulp inschakelen van bijvoorbeeld een diëtiste of psycholoog. Zo proberen we het kind in brede zin te helpen, om een beter effect te behalen.

Meer informatie:
Floor Steenvoorden

Samen voor een gezonde omgeving!

Samenwerken met het onderwijs en de kinderopvang

In samenwerking met het onderwijs- en kinderopvanglocaties kijken we waar we scholen kunnen helpen om bijvoorbeeld meer beweegmomenten in te voeren op de dag. Of  hoe we het drinken van water en het eten van groente en fruit op scholen kunnen bevorderen.

Gezonde sportkantines

Sportaanbieders die een steentje willen bijdragen door een gezondere sportomgeving voor de jeugd streven naar een gezonde(re) sportkantine door gezondere of volledig gezonde producten in hun assortiment op te nemen. Sportaanbieders kunnen hiervoor gratis advies en ondersteuning inwinnen via Lekker in je vel. Lekker in je vel schakelt hiervoor teamfit in.

Betrokkenheid bedrijven en lokale ondernemers

Samenwerken met bedrijven en lokale ondernemers zorgt ervoor dat het belang van gezond opgroeien breder wordt gedragen in de maatschappij. Vandaar dat we hier de komende periode extra in investeren. Door het beschikbaar stellen van hun kennis en/of financiële middelen wordt de invloed vergroot.

Meer informatie? Vraag buurtsportcoach Floor Steenvoorden