Na twee jaar eindelijk weer SAM School Olympiade

Dag lang sport, cultuur en plezier voor Wageningse basisschool leerlingen

Wageningen – Het kan eindelijk weer. Meer dan 900 leerlingen van 13 basisscholen in Wageningen op sportpark de Bongerd in Wageningen. Op donderdag 22 september een dag lang proeven aan sport en cultuur bij de SAM School Olympiade. En vooral heel veel plezier beleven. Organisator Sportservice De Vallei is dolblij dat na twee geschrapte edities vanwege corona, haar grootste sportevent weer kan en mag. Daarbij heeft de Wageningse bibliotheek een grote rol gehad als partner in de organisatie van het cultuuraanbod en het natraject SAM Moves.

Bij de SAM School Olympiade maken kinderen van groep 6 t/m 8 kennis met verschillende sport en cultuurclinics. Ongeveer 25 Wageningse sport- en cultuuraanbieders dragen hiervoor zorg. Tjoekbal, waterpolo en freerunning zijn een aantal sporten die worden aangeboden, maar kinderen kunnen ook mergelsteen bewerken of los gaan op breakdance.

Met de SAM School Olympiade wil de organisatie kinderen bewegen met zoveel mogelijk sport- en cultuuractiviteiten kennis te maken. Uiteindelijk met als doel dat kinderen een keuze maken voor sport en cultuur die echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en talenten kunnen ontdekken. Daarom krijgen de kinderen na de Olympiade op school het boekje SAM Moves uitgereikt. Hiermee kan ook na de Olympiade gratis kennis gemaakt worden met een divers sport- en cultuuraanbod in Wageningen.

De SAM School Olympiade wordt op donderdag 22 september om 9.15 uur geopend door wethouder Anne Janssen, samen met SAM. Na het ontsteken van de Olympische vlam volgen 4 rondes waarin de kinderen proeven aan een steeds wisselend aanbod.