Kom jij ons team versterken? Vakleerkracht bewegingsonderwijs gezocht!

Loop jij warm om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar gymlessen te geven? Om scholen te adviseren op het gebied van sport- en beweegbeleid. En ga je ook graag samen met collega’s de wijk in om kinderen te activeren en stimuleren om (buiten) verschillende sport- en spelactiviteiten te spelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gymonderwijs de Vallei zoekt een nieuwe collega. Meer weten, lees hier de vacature en stuur je motivatie en gegevens in. En wie weet ga jij straks met deze collega’s aan de slag en ontwikkel je onder andere leuke nieuwe gymlessen voor basisschoolleerlingen!

SAM Sportweek Zomer 10, 12 en 14 augustus!

Jaaaaahaaaa, het is bijna zomervakantie. En er is toch niets leukers dan de hele dag sporten, zwemmen en bovenal plezier maken samen met leeftijdsgenootjes van 7 t/m 12 jaar tijdens SAM Sportweek Zomer!

SAM Sportweek zomer is op maandag 10, woensdag 12 en vrijdag 14 augustus. Je hebt de keuze om 1, 2 of 3 dagen deel te nemen. De kosten per dag zijn € 8,50. Hier zit alles in: deelname aan sport, lunch/tussendoortjes en in de middag vrij zwemmen. Wel even opletten: vanwege het vrij zwemmen is minimaal een zwemdiploma A verplicht. Leuker kunnen wij het niet maken denken wij 😀

Elke dag start het programma om 10.00 uur. Inloop is mogelijk vanaf 09.30 uur. Kaarten koop je hier.

Dagprogramma
10.00 – 12.15 uur sport
12.15 – 13.00 uur lunch
13.00 – 14.00 uur vrij spelen
14.00 – 17.00 uur zwemmen

Wees er snel bij, per dag kunnen er maximaal 50 kinderen meedoen. Wil je alle drie de dagen deelnemen, dan dien voor elke dag apart een kaart te kopen en je voor elke dag apart in te schrijven.

Locatie: buitenterrein Zwembad de Bongerd

Wil je eerst meer informatie? Dat kan. Neem dan even contact met het zwembad: 0317 466 670.

Wij hebben er zin in!

Opening beweegroute geannuleerd

Wij hebben er ons zo op verheugd en kunnen niet wachten om samen met jullie de nieuwe beweegroute te openen. Helaas zit een obstakel in een klein hoekje en kan vanwege technische problemen de geplande opening morgen jammer genoeg niet doorgaan.
 
Achter de schermen wordt hard gewerkt om de beweegroute op orde te maken. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor een nieuwe datum.
 

Gratis webinars beschikbaar voor verenigingen

Het sociale- en verenigingsleven komt weer langzaam op gang, al heeft het coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep. Op sportaccommodaties wordt weer langzaamaan gesport, rekening houdend met het nieuwe normaal van de anderhalve meter samenleving.

Het bestuur van een vereniging wordt, in deze situatie, dan ook geconfronteerd met veel nieuwe uitdagingen. Op basis van de opgehaalde behoefte zijn onderstaande webinars ontwikkeld:

Webinar “Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten”
Webinar “Financieel gezond de crisis door” 
Webinar “Communiceren, juist nu! Maar hoe?” 

De webinars worden landelijk via de lokale overheid en de Adviseur lokale sport vanuit de Services van het Sportakkoord aangeboden en kunnen gratis worden gevolgd. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen.

Meer informatie over de betreffende webinar vind je door te klikken op een van bovenstaande links.

Wekelijkse sportinstuif Nobelweg & Tarthorst!

Het is heerlijk om met leeftijdsgenoten samen buiten te spelen en in beweging te zijn. Vooral in deze periode. Kom elke week op maandag (Nobelweg) of donderdag (Tarthorst) een uurtje ravotten, spelen, gooien, stuiteren, rennen, springen en lol maken. Het is vrije inloop, je hoeft je niet aan te melden.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met buurtsportcoach Rinske Bakker 06-46815044.

In verband met corona virus hanteren wij de volgende regels:
– Kinderen houden 1,5 m afstand van de begeleiding
– Kinderen zijn alleen toegestaan t/m 12 jaar. Ieder ouder kind wordt weggestuurd.
– Ouders/verzorgers zetten de kinderen af en vertrekken daarna z.s.m. (ouders mogen niet blijven).
– Kinderen met verkoudheidsklachten worden naar huis gestuurd.
– Kinderen en begeleiders wassen voor en na de sportinstuif hun handen.
– De gebruikte materialen worden na gebruik gedesinfecteerd.
– Kinderen vermijden zo veel mogelijk lichaamscontact met andere kinderen.

Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF. Ook zullen de sportinstuiven voorlopig gedraaid worden door onze buurtsportcoaches.

Update coronavirus

UPDATE 25-4-2020

Meer informatie volgt op 29 april vanuit de gemeente Wageningen. Omtrent het sporten onder de jeugd.

UPDATE 24-3-2020

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid gaan onze activiteiten in zalen, op sportvelden, in wijken, speeltuinen etc. die we organiseren tot nader order helaas maar begrijpelijk niet door. We zullen uiteraard berichten wanneer hierin wijzigingen optreden.

We zitten niet stil
Kunnen jullie niet bij ons komen sporten en spelen, dan brengen we dat naar jullie toe. Onze buurtsportcoaches, vakleerkrachten en MBVO-docenten zetten alle online kanalen in om sport en bewegen voor iedereen bereikbaar te houden.

  • Meer bewegen voor ouderen
  • Beweegchallenges
    • Elke werkdag dagen onze buurtsportcoaches en vakleerkrachten je uit om aan een challenge mee te doen via onze social mediakanalen Facebook en Instagram. Van gymoefeningen tot bewegend leren
  • Online gym
    • Onze vakleerkrachten verzorgen voor diverse scholen online gymoefeningen. Al deze oefeningen komen ook op ons Youtube kanaal

Blijf in beweging, ook thuis!

UPDATE 15-3-2020

De uitbraak van het coronavirus in Nederland betekent dat ook Sportservice Wageningen extra alert is en maatregelen treft om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij volgen hierbij de centrale berichtgeving en richtlijnen van de Rijksoverheid, veiligheidsregio en het RIVM.

Bewegingsonderwijs
Conform de richtlijn van het RIVM worden alle gymlessen gestaakt t/m 6 april.

Activiteiten
Naar advies van de Rijksoverheid zijn al onze sport- en beweegactiviteiten geannuleerd t/m 6 april 2020.

Als er nieuwe richtlijnen of maatregelen worden bekend gemaakt, dan wordt deze update aangepast.

Win een sportpakket voor je school met de Oranje Thuisspelen!

Wil je ook nog meedoen met de Oranje Thuisspelen en een sportpakket voor jouw school winnen? Zet de snelste tijd neer voor je school en stuur je resultaten in voor vrijdag 24 april 16.00 uur! De resultaten stuur je hier in: resultaten_Oranje_Thuisspelen

De instructies voor de Oranje Thuisspelen vind je hier: instructie_Oranje_Thuisspelen
De playlist voor de Oranje Thuisspelen vind je hier: playlist_Oranje_Thuis_Spelen

Succes!

Balkon fit!

Samen met Sportcentrum de Plataan en de Woningstichting organiseren we wekelijks op 9 locaties “balkon fit”. Een beweegmoment voor bewoners ouder of kwetsbaar, die door corona op dit moment niet buiten de deur komen. Op muziek word door een sportinstructeur van Sportcentrum de Plataan verschillende bewegingen aangeboden die vergelijkbaar zijn met Nederland in Beweging.

Zie hieronder hoe dit eruit ziet. Zie de agenda bij de activiteiten pagina waar we allemaal staan.

FIFA 20 toernooi voor jongeren

Sportservice Ede, Rhenen en Wageningen en Malkander dagen jeugd en jongeren van 8 t/m 21 jaar uit om op donderdag 2 en vrijdag 3 april achter de Playstation plaats te nemen en tegen elkaar te strijden in een heus online FIFA 20 toernooi.

Sociaal afstand houden is vooral voor wie jong is niet makkelijk. Je wilt juist graag met vrienden en vriendinnen samen zijn, kletsen en lekker hangen. Sportservice en Malkander hebben daar een online oplossing voor bedacht. Een superleuk FIFA 20 toernooi.

Donderdag 2 april staat het toernooi op het programma voor jeugd van 8 t/m 12 jaar. Een dag later, vrijdag 3 april worden jongeren van 13 t/m 21 jaar uitgedaagd tegen elkaar te strijden en alle voetbaltalenten in te zetten. Het toernooi is beide dagen van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis.

Er zijn wel een aantal voorwaarden om mee te kunnen doen. Je hebt FIFA 20, een Playstation 4 en een Playstation Plus account.

Aanmelden voor dit toernooi kan uiterlijk tot en met 18.00 uur op woensdag 1 april. Stuur hiervoor een WhatsApp naar buurtsportcoach Berry Hellegering via 06 – 10 88 68 29. Vermeld in de app je naam, leeftijd en gebruikersnaam. Alle informatie over het toernooi wordt via WhatsApp verstuurd. Wil je dat de informatie naar een ander mobiel nummer wordt gestuurd, geef dit dan aan in de app.

Geen Walking Football t/m 31 maart

Naar aanleiding van de maatregelen van Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, hebben wij per direct besloten alle Walking Football activiteiten af te lassen t/m 31 maart.

Wij informeren onze deelnemers per e-mail, website en social media kanalen wanneer er een update is.

Aftrap Walking Football op 10 maart

Walking Football is een vorm van voetbal waarbij alleen gewandeld mag worden. Door deze aanpassing in de spelregels blijft de sport toegankelijk voor iedereen en is bij uitstek geschikt voor 55-plussers. Voetbal blijft zo bereikbaar als sport, ook op wat oudere leeftijd.

Samen met Sportwerkplaats en SKV Wageningen vindt de aftrap plaats op dinsdag 10 maart om 10.00 uur bij SKV Wageningen. Na een korte introductie en een kopje koffie volgt van 11.00 – 12.00 uur een training. De ochtend wordt met een lunch afgesloten. Deelname aan deze ochtend is gratis.

Vanaf 10 maart vindt de training wekelijk op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur plaats. Elke training wordt gezamenlijk gestart met een kopje koffie.

Abri campagne “Ik beweeg elke dag” gestart.

Lekker in je Vel, de Wageningse campagne om kinderen, jeugd, jongeren en ouders te stimuleren tot het maken van gezonde keuzes is op stoom. In januari en februari staat de campagne “Ik beweeg elke dag” in de schijnwerpers. Wethouder Lara de Brito gaf vandaag het startsein voor de postercampagne. Verspreid over Wageningen staan aan de weg grote borden met de leus “Ik beweeg elke dag”. Wageningse organisaties is gevraagd mee te helpen de boodschap uit te dragen en activiteiten te organiseren.

In 2020 staan water drinken, groente en fruit eten, elke dag bewegen en buiten spelen in de schijnwerpers. De eerste campagne is in januari gestart en staat in het teken van elke dag bewegen.

Organisaties in Wageningen slaan de handen inéén. Zij vinden het belangrijk gezamenlijk één en dezelfde boodschap uit te dragen. Die heeft daardoor een groter bereik en is effectiever. Een groot aantal Wageningse organisaties doet daarom mee en organiseert in de campagneperiodes bijvoorbeeld activiteiten die bij het thema aansluiten. Het onder de aandacht brengen van het thema bij eigen achterban en cliënten is ook een mogelijkheid. Als voorbeeld het stimuleren om op de fiets naar club, school of instelling te komen.

Wethouder de Brito ging bij het startsein van de postercampagne in op het belang van elke dag bewegen en een gezonde leefstijl: “Bewegen is natuurlijk gezond, maar is ook ontzettend leuk. Het is belangrijk dat kinderen jong leren om gezonde keuzes te maken. Maar ook om daar plezier aan te beleven. Naast plezier, ontspanning en bewegen, zorgt lekker in je vel zitten voor zelfvertrouwen. En stimuleert het samen spelen en sociale contacten. Allemaal belangrijke zaken voor een goede en gelukkige ontwikkeling.”

Manon Ruijgrok, JOGG-regisseur van Sportservice Wageningen: “Elke dag bewegen is heel simpel. Lopend of fietsend naar school, de trap in plaats van de lift, sporten en bewegen in de pauze op het schoolplein, er is heel veel te verzinnen om elke dag voldoende te bewegen. Het zou prachtig zijn als alle Wageningse jeugd en jongeren minimaal een uur per dag intensief bewegen”.

De campagne loopt tot eind februari, daarna staat elke dag buiten spelen in de schijnwerpers.

Programma Wageningen Vitaal met succes afgerond

12 deelnemers hebben het 10-weekse Wageningen Vitaal beweegprogramma met succes voltooid. Alle deelnemers konden kennis maken met sport- en spel van Scylla 55+, aqualessen van Zwembad De Bongerd Wageningen, dance fit lessen van Dans en balletschool MGDance, badminton lessen van B.C. de Kantjils en fit en vitaal lessen van Sport- en gezondheidcentrum de Plataan.

Maart 2020 starten wij weer met een nieuw programma. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.