De karavaan komt er weer aan!

Verzamel op elke plek een stempel en lever deze einde van de week in voor een gezonde traktatie. Lekker smullen!

Kom archery attacken, danspasjes leren onder begeleiding van een dansschool. Een gezonde snack maken, klimmen met V-Company en aan de voorronde van het NK Stoepranden meedoen. Djembé leren spelen, boogschieten, streetvoetballen. Er staat een pannakooi en een speelbus, Ook kun je een tennis clinic op het Krajicek Court volgen en staat er een springkussen en stormbaan.

Genoeg leuke redenen om de laatste week van je zomervakantie te komen! Toegang is gratis. Je hoeft je niet aan te melden. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar.

Meeting ”Vrijwilligers naar de top” 1 juli | Sporthal het Binnenveld, Wageningen

Geen enkele sportclub kan zonder zijn vrijwilligers. Het is soms een hele toer om ze te werven en nog moeilijker om ze te behouden. Daarom deze uitnodiging voor de meeting.

“Vrijwilligers naar de top”

Deze bijeenkomst gaat over het effectief werven en behouden van vrijwilligers binnen de vereniging,
Roel Hazenberg van de Gelderse Sportfederatie presenteert het programma en de opvolgende cursus die kan worden gevolgd.   


Locatie:          
Sporthal het Binnenveld

    Adres:             Marijkeweg 23, 6709 PE Wageningen
    Datum & Tijd: 1 juli 2019 van 19.30 – 21.00 uur
(inloop vanaf 19.15 uur)

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden en alle sportverenigingen uit de gemeente Ede, Wageningen en Rhenen zijn van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid voor informeel napraten en een drankje.
We stellen het op prijs als jullie je vooraf aan deze avond aanmelden, zodat we rekening kunnen houden met de aantallen en de drankjes. Wij kijken uit naar deze avond en jullie aanwezigheid!

Mochten jullie meer informatie willen, neem dan even contact met Berry Hellegering.
In de verwachting jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en heel graag tot maandag 1 juli.

Succesvolle schermcursussen La Prime voor de Wageningse jeugd via Sjors Sportief

Het afgelopen schooljaar heeft Schermvereniging La Prime in drie verschillende thema’s (gratis) schermcursussen georganiseerd via het platform Sjors Sportief. De Wageningse jeugd kon op een leuke en speelse manier kennis maken met schermen. In het najaar was er een halloween cursus en in het voorjaar een no boys allowed en een Glow in the dark cursus. Dit zorgde voor positieve en blijde reacties bij de jeugd. Ze maakten op een leuke manier kennis met Sjors Sportief. De schermsport is in Nederland niet heel groot maar door de tomeloze en geweldige/enthousiaste inzet van trainers en vrijwilligers zijn er dit schooljaar 2018/2019 8 nieuwe kinderen lid geworden. De huidige groep basisschoolkinderen bestond uit 14. Dit maakt het totaal aan schermende kinderen 22. Wat een super mooi resultaat!! Onze complimenten aan schermvereniging La Prime.

Gemeente Wageningen sluit zich aan bij Uniek Sporten

Sport en bewegen bereikbaar voor iedereen. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Daarom heeft de gemeente Wageningen zich aangesloten bij Uniek Sporten. Het is een digitaal platform waarop het sportaanbod te vinden is voor aangepaste sporters (sporters met een beperking/ouderen). Ook het aanbod in de gemeente Wageningen komt daar binnenkort op te staan. Hiermee ontstaat een overzicht van de grote hoeveelheid aangepaste sportmogelijkheden die er zijn.

Inmiddels hebben diverse sportaanbieders zich al aangemeld, sportaanbieders zoals Fit 20,
Zwembad de bongerd, Kv Wageningen, Hiphobbers, Sportclub Waag en Scylla volleybal & sport 55+ hebben al laten weten dat zij een aanbod voor aangepaste sporters aanbieden.

Hoe groter het aanbod, hoe groter de keuze. Sportaanbieders die al een aanbod hebben voor mensen met een beperking kunnen dat aanbod laten opnemen op de site van Uniek Sporten.

Neem daarvoor contact op met Dewi van Veldhuizen, beleidsmedewerker cultuur en sport van de gemeente Wageningen door te bellen naar 0317 – 492 900.

Sportaanbieders die een aangepast sportaanbod zouden willen ontwikkelen kunnen voor advies en ondersteuning contact opnemen met Berry Hellegering, verenigingsadviseur van Sportservice Wageningen via 06 – 10 88 68 29.

Wie een aangepaste sport zoekt kan het aanbod vinden op www.unieksporten.nl

Aangepaste activiteiten Buitenspeeldag

Een keramiek workshop, een heuse goochelaar, schminken, knutselen. Samen spelen is leuk.

Wij zijn klaar voor de Schoolsport Olympiade!

26 september zal de 6e editie van de Schoolsport Olympiade plaatsvinden 🥳🥳. Dit jaar weer op Sportpark de Bongerd. Met 25 sportaanbieders en 866 kinderen.

Nationale Buitenspeeldag op drie locaties

Dit jaar zal er op drie plekken in Wageningen de Nationale Buitenspeeldag plaatsvinden. Je kunt ook meedoen met de voorronde van het NK Stoepranden! Ben je tussen de 6 en 12 jaar en denk jij dat jij het in je hebt om stoeprand kampioen te worden? Kom meedoen!

Verder je meedoen met een keramiekwokshop voor kinderen en ouders, staan er verschillende luchtkussens, kun je oud Hollandse spellen spelen, staan gezonde hapjes klaar en is er nog veel meer te doen. Deze activiteiten zijn voor iedereen vanaf 2 jaar geschikt. Neem je familie en vrienden mee en kom ook!

Dit zijn de drie locaties in Wageningen:
Witmondplein – Witmondplein 4
De Pomhorst – Pomona 562
De Nude – Kortestraat 2

De kracht van een vakleerkracht Gymonderwijs de Vallei

Door goed en gevarieerd bewegingsonderwijs ontwikkelt een kind een betere motoriek, goede sociale vaardigheden en sportplezier. De vakleerkracht van Gymonderwijs de Vallei is een expert in verschillende beweegvormen en sport- en spelmethodieken en ondersteunt scholen en groepsleerkrachten om kinderen de beste sportontwikkelomgeving te bieden. De gymles wordt zo een ontdekkingstocht naar eigen unieke beweegtalenten. Zelfs schoolprestaties kunnen daardoor verbeteren.

Een vakleerkracht bewegingsonderwijs verlaagt de werkdruk voor groepsleerkrachten. Tijdens het gymuur heb je de tijd voor andere onderwijstaken.

Wat de voordelen zijn volgens Maartje ter Beek, directrice basisschool de Vuurvogel zijn? In de video legt ze dit uit.

Benieuwd wat een vakleerkracht bewegingsonderwijs voor jouw school kan betekenen? Neem contact op met Bram Boerma, teamleider vakleerkrachten bewegingsonderwijs.

Kinderfestival Wageningen succesvol

Kinderen maakten hun eigen gezonde smoothie door op de fiets hun shake te mixen. Goed gedaan allemaal. Bedankt Ronde Tafel Wageningen voor de organisatie van dit prachtig initiatief. Wij hebben samen met alle kinderen van deze mooie dag genoten🤩

Drijvend voetbalveld Thailand

De kinderen van dit dorp hadden een droom om te voetballen, echter was hier niet veel ruimte en geld voor. De kinderen gingen planken verzamelen en geld inzamelen om uiteindelijk een drijvend voetbalveld te realiseren. Nu meer dan 10 jaar later ligt er een mooi voetbalveld zonder dat er grote spijkers in de weg zitten.

Het was erg bijzonder om op dit voetbalveld te mogen staan.

Beweegprogramma 55+ is gestart

Vandaag trapte Scylla 55+ af!

Vacature: Teammanager Sport en Bewegen fulltime (38 uur)

Je komt terecht bij…

Sportservice Ede is een dienstverlener binnen de sport en wij werken aan het versterken van de lokale sportinfrastructuur en het in beweging brengen en houden van zoveel mogelijk mensen.

Het team Sport & Bewegen houdt zich bezig met het stimuleren van sporten en bewegen bij inwoners uit diverse gemeenten in de regio de Vallei. Ons doel is mensen aan het sporten of bewegen te krijgen vanwege gezondheidswinst, sociale cohesie, talentontwikkeling en heel simpel omdat sportplezier een positieve impact heeft op mens en maatschappij. Onze buurtsportcoaches, vakleerkrachten, verenigingsadviseurs en consulenten werken samen met de gemeenten binnen het onderwijs, in de buurt en met verenigingen aan een gezonde, vitale en sociale samenleving.

 Jij gaat aan de slag met…

Sport en bewegen bereikbaar maken voor iedereen binnen sport, onderwijs en zorg. En daarmee een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Dit doe je samen met jouw team van zelfstandige buurtsportcoaches die actieplannen bedenken en uitvoeren in de dynamiek van de verschillende domeinen en gemeenten. Je bent verantwoordelijk voor verdere uitbreiding in de regio (acquisitie).

Je bent onderdeel van het Managementteam en denkt mee over de koers van de organisatie. Je gaat veranderingen aan samen met pioniers op het gebied sport en bewegen.

Herken jij jezelf? Solliciteer dan vandaag!

Je bent een autonome, daadkrachtige leider die positief in het leven staat en ook opbouwend kritisch durft te zijn. Je bent een verbinder, die sturing weet te geven aan integrale beleidsontwikkeling. Je bent iemand die senioriteit uitstraalt en dit ook toont in gedrag. Je bent ondernemend, doorgrondt snel processen en ziet en creëert overal nieuwe mogelijkheden. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en je bent inhoudelijk goed op de hoogte van de laatste bewegingen op het gebied van leefstijl, gezondheid en sport. Je maakt verbinding in zowel processen, als ook met mens en maatschappij. Je hebt het vermogen anderen mee te krijgen en je weet op een vlotte, efficiënte en eigen wijze in te spelen op vragen in de organisatie en maatschappij.

Wij bieden jou…

Als tegenprestatie voor jouw inzet ontvang je een prima salaris overeenkomstig de cao Sport, een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je hebt echt de mogelijkheid om samen met ons maatschappelijke meerwaarde te creëren.

Je komt te werken in een open, ondernemende en ontspannen omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en invulling. Ook zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en scholing en kun je gratis recreatief zwemmen in zwembad De Peppel.

Wil je meer informatie?

Enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaande beschrijving? Reageer dan snel en laat ons weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! Graag lezen we meer over jouw persoonlijke interesse. Stuur deze samen met je cv voor 24 april 2019 naar personeelszaken@sportservice-ede.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ronald ter Hoeven, tel: 0318 – 69 25 06.

Procedure
Deze vacature wordt gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Interne kandidaten worden altijd uitgenodigd voor een gesprek.De eerste ronde selectiegesprekken zullen plaatsvinden in week 18/19.

Recruiters leg de telefoon maar neer, wij regelen het zelf.

 

Vitaliteitsdag 30 maart

Iedereen is welkom bij Sporthal de Vlinder.

Als vervolg op de Vitaliteit dag start in de eerste week van april een 10-wekelijks beweegprogramma waarin u kunt kennismaken met 5 verschillende sportaanbieders. Elke sportaanbieder geeft twee keer een les. Welke sportaanbieders en de specifieke data en tijden volgen nog.

Voor meer informatie kunt u terecht bij buurtsportcoach Berry Hellegering