SAM School Olympiade in Wageningen onder luid gejuich van start

Onder luid gejuich van bijna 1000 leerlingen van de Wageningse basisscholen, is op donderdagochtend 22 september op sportpark de Bongerd de SAM School Olympiade van start gegaan.

Wethouder Maud Hulshof opende samen met SAM en de leerlingen Lars Schrijver en Thomas Martijn van de Margrietschool het sport- en cultuurfestijn. Dat deden ze door het ontsteken van het Olympisch vuur en het hijsen van de vlag. Daarna warmde MG Dance iedereen op met een flitsende dans waarin diverse sporten werden uitgebeeld.

Maar liefst 25 Wageningse aanbieders van sport- en cultuur verlenen hun medewerking door de clinics te verzorgen. Daaronder ook bijzondere zoals mergelsteen bewerken of King of the Jungle. In vier rondes maken de kinderen kennis met verschillende sport- en cultuuractiviteiten.

Om een gezonde leefstijl te stimuleren zijn op het sportpark verschillende drinkwaterpunten beschikbaar. Ook wordt fruit uitgedeeld vanuit de campagne Lekker in je Vel!

Met de SAM School Olympiade wil Sportservice De Vallei kinderen laten proeven aan het brede sport- en cultuuraanbod in Wageningen. Zodat ze ervaren wat ze echt leuk vinden, waar ze talent in ervaren. De basis voor een leven lang sport en cultuur. De Wageningse bibliotheek heeft een grote rol gespeeld bij de organisatie van het cultuuraanbod.

Alle kinderen ontvangen na afloop op school nog het boekje SAM Moves. Niet alleen vandaag bij de SAM School Olympiade, maar ook daarna kunnen de kinderen gratis kennis blijven maken met diverse aanbieders.

Meer informatie over SAM Moves is te vinden op wageningen-actief.nl/sam-moves.