Senioren 55+

Een actieve leefstijl ook voor senioren van groot belang. Binnen de doelgroep senioren zijn strikte leeftijdsgrenzen nauwelijks te hanteren, omdat gezondheid, sportervaring en leefsituatie verschillen. Sport is echter voor iedereen van belang om vitaal en fit te worden of te blijven.

Wij adviseren en ondersteunen organisaties en verenigingen met het beweegaanbod voor senioren. Of ondersteunen wij een groep senioren bij het vinden van passend aanbod.

Wandeluitdaging

Wandel met ons mee!
In navolging op de wandeluitdaging van afgelopen voorjaar gaan we door! Vanaf oktober starten we weer met een wandeluitdaging. Woont u in Wageningen en omstreken en wilt u graag deelnemen? Dan kunt u zich opgeven.

Wat gaan we doen:
Vanaf maandag 02 oktober en woensdag 04 oktober 2023 gaan we samen met u 12 weken wandelen. Per week een wandeling van max. één uur. We zullen in twee groepen gaan wandelen. Tijdens de wandeling lopen er twee begeleiders mee, waardoor we de groep kunnen opsplitsen in twee groepen (niveaus). Er is plek voor max 30 deelnemers.

Deelname voor 12 weken bedraagt eenmalig €7,50 p.p.

Wandelmomenten:
Er zijn twee momenten waarop u zich kunt aanmelden om met ons mee te wandelen:

  • Elke maandagochtend vanaf 02 oktober t/m 18 december van 09:30 – 10.30 uur
  • Elke woensdagmiddag vanaf 04 oktober t/m 20 december van 14:00 – 15:00 uur

Startlocatie van de 1e week betreft voor beide dagen Medisch centrum Kortenoord (Overige startlocaties zijn verschillend).

Voor wie:
Voor mensen die graag willen wandelen en aan de eigen gezondheid willen werken.

Aanmelden:
Via het online inschrijfformulier of meld u direct aan bij buurtsportcoach Sylvano Hendriks via sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl of 06 – 468 150 44

Wageningen Vitaal

LEEF ACTIEF – BLIJF ZELFSTANDIG

Wageningen Vitaal richt zich op mensen vanaf 55 jaar die graag actief willen worden en/of blijven. Plezier in het bewegen staat hierbij voorop! Het programma bestaat uit een fittest met beweegadvies. Daarop volgend is er de mogelijk om deel te nemen aan een Cursus Valpreventie en/of een tien-weeks beweegprogramma. 

Fit en gezond blijven dat wil iedereen, het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar wel te bevorderen. Een actieve leefstijl, waarbij beweging een grote rol speelt, is een uitstekende manier om een goede gezondheid te stimuleren en te bewaken. Iedereen vanaf 55 jaar kan meedoen, maar zeker voor mensen die meer zouden willen bewegen is Wageningen Vitaal een mooie start.

Fittesten:

Op 3 verschillende dagen en locaties verspreid over Wageningen vinden de fittesten plaats. Hierbij worden een aantal testen gedaan om een beeld te krijgen van uw algemene fitheid. Klik hieronder op de dag/plaats van uw voorkeur en geef u direct op. De fittest duurt ongeveer 45 minuten. We trachten zoveel als mogelijk met uw voorkeur rekening te houden, maar één en ander is wel afhankelijk van beschikbaarheid. Er is beperkt plaats.

Meer informatie:

Wilt u op de hoogte gehouden worden of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.
Buurtsportcoach Sylvano Hendriks: sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl
Telefoon: 06 – 468 150 44

60+ Sportief

Heeft u zin in beweging en gezelligheid!? Doe dan mee met 60+ sportief. Samen met Sportfondsen de Bongerd organiseren wij een sportief programma van 10 weken. Onder leiding van een sport- en beweegdocent gaat u in groepsverband bewegen.

Bent u 55 jaar en ouder doe dan mee met dit programma.

Iedere donderdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur. Locatie: Sporthal het Binnenveld, Marijkeweg 23.

De les ziet er als volgt uit.
15.00 – 15.30 uur kracht en spelonderdelen
15.30 – 15.50 uur een kopje koffie/cappucino/thee
15.50 – 16.30 uur volleybal/badminton

Kosten
De kosten voor deelname betreft €30,00 voor 10 weken sport- en spel. Bij de prijs zit wekelijks een kopje koffie/cappucino/thee.

Doet u ook gezellig mee!? Bewegen en sporten is gezond. Het houdt u fit en door beweging zit u lekkerder in uw vel.

Aanmelden
Aarzel niet en meld u aan! Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd bellen.
Twijfelt u nog? Neem dan op donderdag 6 oktober deel aan de gratis proefles. U kunt zich hier voor opgeven.

U kunt zich ook telefonisch opgeven bij buurtsportcoach Iris Schaars via 06-51710362 en contant, ter plekke de deelnemersbijdrage, tijdens de eerste les betalen.

55+ Sportief brochure

Benieuwd welk sportaanbod er voor senioren te doen is in Wageningen? Bekijk dan de brochure eens via deze link!

Fitadvies

Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

Download hier de digitale flyer.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben.  Om gebruik te maken van fitadvies kun je contact opnemen met mij.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sylvano Hendriks: sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl

Ik doe mee fonds

De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in sport en cultuur. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom is er het ‘Ik doe mee’- fonds. U kunt per volwassene tot € 150,- euro per jaar vergoed krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en per kind zelfs tot € 250,- per jaar.

Alle sportieve activiteiten waar kosten aan verbonden zijn, kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Voorbeelden zijn:

  • Entree zwembad of meerbadenkaart
  • Fitness, sportscholen of sportvereniging
  • Sportkleding en- artikelen
  • Bergrace activiteiten

Is het netto maandinkomen (zonder vakantietoeslag) van uw gezin lager dan de inkomensnorm? Dan kunt u waarschijnlijk gebruik maken van het ‘Ik doe mee’-fonds. Deze regeling geldt voor u, uw eventuele partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar. Gezinsleden boven de 18 jaar – met uitzondering van uw partner – kunnen zelf een aanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op de website van “Ik doe mee fonds“.  Of e-mail naar: info@ikdoemeefonds.com

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sylvano Hendriks: sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl