Senioren 55+

Een actieve leefstijl ook voor senioren van groot belang. Binnen de doelgroep senioren zijn strikte leeftijdsgrenzen nauwelijks te hanteren, omdat gezondheid, sportervaring en leefsituatie verschillen. Sport is echter voor iedereen van belang om vitaal en fit te worden of te blijven.

Wij adviseren en ondersteunen organisaties en verenigingen met het beweegaanbod voor senioren. Of ondersteunen wij een groep senioren bij het vinden van passend aanbod.

Wageningen Vitaal

Het beweegprogramma Wageningen Vitaal van Sportservice Wageningen gaat vanaf maandag 19 april van start. Het project richt zich op mensen vanaf 55 jaar die graag vitaal willen worden en blijven. Plezier in het bewegen staat bij dit project voorop! Het programma bestaat uit een fittest en beweegadvies en, als corona het toelaat, een tien-weeks vervolgprogramma.

Fit en gezond blijven dat wil iedereen, het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar wel te bevorderen. Een actieve leefstijl, waarbij beweging een grote rol speelt, is een uitstekende manier om een goede gezondheid te stimuleren en te bewaken. Zeker nu in coronatijd is in beweging blijven van groot belang. Iedereen vanaf 55 jaar kan meedoen, maar zeker voor mensen die meer zouden willen bewegen is Wageningen Vitaal een mooie start.

Wageningen Vitaal begint in de week van 19 t/m 23 april met een vrijblijvende fittest en persoonlijk beweegadvies in wijkcentrum de Nude. De fittest wordt uitgevoerd in samenwerking met M-Visio en Fysiotherapie VIS. Elke avond zijn er drie rondes beschikbaar om mee te doen. Per ronde is er – vanwege corona – plaats voor maximaal 5 personen. Uiteraard wordt alles in het werk gesteld om een veilige omgeving te waarborgen.

Het is nog niet zeker of het aansluitende vervolgprogramma van start kan gaan. Dit is afhankelijk van de verdere ontwikkelingen, maatregelen en richtlijnen rondom het corona-virus.  Planning nu is om in mei 2021 met het beweegprogramma te starten. Dit programma duurt tien weken en biedt de gelegenheid deel te nemen aan een wandelgroep of een sport- en spel groep. Met de wandelgroep wordt tien weken in een groep gewandeld. Bij de sport-  en spelgroep wordt in tien weken tijd kennis gemaakt met verschillende sporten en hun aanbieders.

Alle inwoners vanaf 65 jaar in de wijk de Nude ontvangen via de gemeente per post een uitnodiging en aanmeldformulier. Iedereen vanaf 55 jaar is echter van harte welkom en kan zich opgeven via www.wageningen-actief.nl/inschrijven-fittest. De uiterste termijn voor aanmelding is maandag 12 april.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker

55+ Sportief brochure

Benieuwd welk sportaanbod er voor senioren te doen is in Wageningen? Bekijk dan de brochure eens via deze link!

Fitadvies

Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

Download hier de digitale flyer.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben.  Om gebruik te maken van fitadvies kun je contact opnemen met mij.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker

Ik doe mee fonds

De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in sport en cultuur. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom is er het ‘Ik doe mee’- fonds. U kunt per volwassene tot € 150,- euro per jaar vergoed krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en per kind zelfs tot € 250,- per jaar.

Alle sportieve activiteiten waar kosten aan verbonden zijn, kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Voorbeelden zijn:

  • Entree zwembad of meerbadenkaart
  • Fitness, sportscholen of sportvereniging
  • Sportkleding en- artikelen
  • Bergrace activiteiten

Is het netto maandinkomen (zonder vakantietoeslag) van uw gezin lager dan de inkomensnorm? Dan kunt u waarschijnlijk gebruik maken van het ‘Ik doe mee’-fonds. Deze regeling geldt voor u, uw eventuele partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar. Gezinsleden boven de 18 jaar – met uitzondering van uw partner – kunnen zelf een aanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op de website van “Ik doe mee fonds“.  Of e-mail naar: info@ikdoemeefonds.com

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker