Senioren 55+

Een actieve leefstijl ook voor senioren van groot belang. Binnen de doelgroep senioren zijn strikte leeftijdsgrenzen nauwelijks te hanteren, omdat gezondheid, sportervaring en leefsituatie verschillen. Sport is echter voor iedereen van belang om vitaal en fit te worden of te blijven.

Wij adviseren en ondersteunen organisaties en verenigingen met het beweegaanbod voor senioren. Of ondersteunen wij een groep senioren bij het vinden van passend aanbod.

Wageningen Vitaal

Wageningen Vitaal bestaat uit alle sport & beweeg projecten voor iedereen van 55 jaar en ouder.

Wilt u (meer) gaan bewegen, maar weet u niet waar of wat u leuk vindt om te doen? Op maandag 14 oktober 2019 starten we met een beweegprogramma dat bestaat uit 10 weken kennismaken met verschillende sportaanbieders. Elke twee weken komt er een andere sportvereniging langs en maakt u kennis met deze sport. Voor meer informatie over dit beweegprogramma of wilt u zich opgeven dan kunt u terecht bij buurtsportcoach Rinske Bakker

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker

Ik doe mee fonds

De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in sport en cultuur. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom is er het ‘Ik doe mee’- fonds. U kunt per volwassene tot € 150,- euro per jaar vergoed krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en per kind zelfs tot € 250,- per jaar.

Alle sportieve activiteiten waar kosten aan verbonden zijn, kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Voorbeelden zijn:

  • Entree zwembad of meerbadenkaart
  • Fitness, sportscholen of sportvereniging
  • Sportkleding en- artikelen
  • Bergrace activiteiten

Is het netto maandinkomen (zonder vakantietoeslag) van uw gezin lager dan de inkomensnorm? Dan kunt u waarschijnlijk gebruik maken van het ‘Ik doe mee’-fonds. Deze regeling geldt voor u, uw eventuele partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar. Gezinsleden boven de 18 jaar – met uitzondering van uw partner – kunnen zelf een aanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op de website van “Ik doe mee fonds“.  Of e-mail naar: info@ikdoemeefonds.com

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker