Sportbieb SAM gaat weer open in Wageningen

Sportbieb SAM in Pomona, de plek om gratis met sport- en spelmateriaal te sporten en te spelen, gaat weer open. Donderdagmiddag 24 maart om 15.00 uur zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar van harte welkom. SAM is er ook bij en er zijn leuke extra activiteiten. De sportbieb in de Pomona is een samenwerkingsproject van Sportservice Wageningen, Stichting Solidez en hun vrijwilligers. Sportservice Wageningen nam hier een jaar geleden het initiatief toe.

Bij de openingsdag op donderdag 24 maart wordt extra uitgepakt. Er is een stormbaan, schminken, voetbaltoernooitjes, een atletiek workshop, een sprintwedstrijd en heerlijke gezonde hapjes en drankjes.

Sportbieb SAM in de Pomona is elke donderdag open 15.00 – 16.30 uur. Kinderen die willen komen spelen kunnen gratis lid worden. Inschrijven kan tijdens de openingstijden of via het online inschrijfformulier op www.wageningen-actief.nl/sportbieb-sam . Na inschrijving ligt het pasje maximaal één week later klaar.

Sportbieb SAM heeft onder meer als doel om het buiten spelen te stimuleren. Daarnaast maken kinderen, door de variatie in het materiaal, kennis met diverse beweegvormen. Dat laatste is het belangrijkste uitgangspunt van SAM, de kleine wasbeer van Sportservice en hét boegbeeld van een nieuwe kijk op sport en bewegen voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Onderzoek laat zien dat veel kinderen na hun 12e stoppen met sporten. Omdat ze uitgekeken zijn op die ene sport. Erg jammer, want uit de cijfers blijkt ook: blijven ze als jongere wél sporten dan is de kans heel groot dat ze een leven lang kiezen voor bewegen en dus langer actief en vitaal zullen zijn. Topatleten en sportexperts zijn het erover eens: laat kinderen tot tenminste 14 jaar zo veel mogelijk kennismaken met verschillende sporten. Sportbieb SAM beantwoordt aan dat uitgangspunt. De sportbieb is er voor en door de buurt.