Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

Download hier de digitale flyer.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben.  Om gebruik te maken van fitadvies kun je contact opnemen met mij.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker

Nationale Diabetes Challenge

Het project van de Bas van de Goor foundation (BvdGF) is al jaren in verschillende gemeenten in Nederland een succes. In samenwerking met huisartsenpraktijken in Wageningen wordt de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd in de gemeente Wageningen. Zowel mensen met als zonder diabetes werken tijdens deze challenge aan een gezondere leefstijl.

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelactiviteit van 20 weken met als doel de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. De challenge start in april/mei. Door middel van wekelijkse wandelingen werken deelnemers samen met zorg- en sportprofessionals aan een gezondere leefstijl.

Naast het de wandeldoelstellingen waarin verbetering van de conditie centraal staat, speelt gezelligheid ook een grote rol. Door samen te wandelen en met elkaar aan doelen te werken worden deelnemers gemotiveerd en uitgedaagd.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker

De Sportwerkplaats

Wilt u werken aan uw conditie en aan thema’s zoals zelfvertrouwen en het stellen van grenzen? Dan is de Sportwerkplaats  wellicht iets voor u. We organiseren verschillende sportgroepen. Tijdens deze sportgroepen staat bewegen centraal en worden er verschillende thema’s gedaan. De lessen worden gegeven door maatschappelijke sportcoaches.

De sportgroepen zijn:

  • Iedere dinsdag ochtend word er walking voetbal georganiseerd op de velden van S.K.V. op de Zoom. Deze training is van 10.00-12.00 uur. Tussen 10.00 en 11.00 uur word er eerst een kop koffie gedronken met elkaar. Dit word gegeven door maatschappelijke sportcoach Wouter en vrijwilligers van S.K.V.
  • Iedere dinsdag avond word er een zumba les georganiseerd in de danszaal in sporthal de Vlinder. Deze les is van 19.30-20.30 uur en word gegeven door maatschappelijke sportcoach Jolanda.
  • Iedere woensdag wordt er met een groep van het Odensehuis gewandeld. Ook andere Wageningsers die graag mee willen wandelen zijn welkom. Er wordt eerst koffie gedronken vanaf 9.30 uur en vanaf 10.30 uur een uur gewandeld. Deze groep wordt begeleid door maatschappelijke sportcoach Joke.
  • Iedere woensdag avond wordt er een sport & spel les georganiseerd waarin allerlei sporten terug komen. Verschillende balsport en andere spellen komen voorbij. Deze les is van 19.00-20.00 uur in sporthal het Binnenveld en wordt gegeven door de maatschappelijke sportcoach Wouter en buurtsportcoach Berry.

De Sportwerkplaats is een initiatief van RIBW, S Heeren Loo, Solidez, S.K.V., KV Wageningen, Wageningen Universiteit, Hogeschool Utrecht, Stichting Life Goals en Sportservice Wageningen

Contactgegevens

Buurtsportcoach Rinske Bakker

 

Ik doe mee fonds

De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in sport en cultuur. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom is er het ‘Ik doe mee’- fonds. U kunt per volwassene tot € 150,- euro per jaar vergoed krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en per kind zelfs tot € 250,- per jaar.

Alle sportieve activiteiten waar kosten aan verbonden zijn, kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Voorbeelden zijn:

  • Entree zwembad of meerbadenkaart
  • Fitness, sportscholen of sportvereniging
  • Sportkleding en- artikelen
  • Bergrace activiteiten

Is het netto maandinkomen (zonder vakantietoeslag) van uw gezin lager dan de inkomensnorm? Dan kunt u waarschijnlijk gebruik maken van het ‘Ik doe mee’-fonds. Deze regeling geldt voor u, uw eventuele partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar. Gezinsleden boven de 18 jaar – met uitzondering van uw partner – kunnen zelf een aanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op de website van “Ik doe mee fonds“.  Of e-mail naar: info@ikdoemeefonds.com

Contactgegevens
Buurtsportcoach Rinske Bakker