Altijd in Beweging!

 

         

50+ Sport en bewegen

Op zoek naar een nieuwe sport? Of wilt u meer gaan bewegen? Dan is 50+ Sport en bewegen geschikt voor u!

 

Met 50+ Sport en bewegen kunt u gratis kennis maken met het grote sportaanbod dat Wageningen te bieden heeft voor iedereen van 50 jaar en ouder.

Eén keer per jaar is er een fittest waarbij o.a. uw conditie wordt gemeten. Tijdens deze fittest is er een sportarts aanwezig.

Bij het sporten staat plezier en gezelligheid voorop, zowel individueel als in groepsverband. U kunt op ieder gewenst moment starten en instromen.

Fittest

Jaarlijks organiseren we een fittest. Dit jaar vindt deze plaats op donderdag 25 januari 2018. Tijdens deze middag krijgt u informatie en tips hoe u gezond kunt blijven bewegen als u ouder wordt. U gaat actief aan de slag en doet mee aan de fittest. Deze test bestaat uit verschillende onderdelen. Bij alle onderdelen is begeleiding aanwezig en wordt uitgelegd wat de bedoeling is. De uitkomsten worden nadien besproken met een fysiotherapeut.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er wordt tijdens deze middag in twee groepen gewerkt die op twee verschillende tijdstippen starten. U doet op één van de twee tijdstippen mee. Bij aanmelding geeft u uw voorkeurtijdstip door. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Het is afhankelijk van het aantal aanmeldingen op welk tijdstip u definitief wordt ingedeeld. Het kan dus zijn dat u op het andere tijdstip wordt ingedeeld dan wat u als voorkeur heeft opgegeven. Houdt hier dus rekening mee. Een week van tevoren krijgt u van Sportservice Wageningen een bevestiging met daarin de laatste informatie en op welk tijdstip u definitief bent ingedeeld.

Tijd

  • Inloop eerste groep 12.30 uur en start programma 13.00 uur, eindtijd 15.00 uur
  • Inloop tweede groep 14.00 uur en start programma 14.30 uur eindtijd 16.30 uur

Wanneer

Donderdag 25 januari 2018

Waar

Locatie Sportcentrum de Bongerd  Bornsesteeg 2 Wageningen

Aanmelden

Voor deze middag is aanmelden nodig vanwege het beperkt aantal plaatsen. Kijk hiervoor op:
http://www.startpuntwageningen.nl/Nieuws/Gezond_bewegen_als_u_ouder_wordt

 

Sportaanbod

We hebben een inventarisatie gemaakt van het sportaanbod in Wageningen voor iedereen vanaf 55 jaar. Dat is een flinke lijst met heel veel verschillende mogelijkheden voor sport en bewegen. Voor elk niveau is er wel iets te vinden.

 

Het sport- en beweegaanbod is gebundeld in een gids. Deze is als papieren versie maar ook als download beschikbaar.

 

Klik hier voor het sportaanbod in het kader van Wageningen Beweegt!