Wandelen, valpreventie en 60+ sportief in oktober van start

Voor ouderen en senioren is stil zitten niet nodig. In oktober starten de Wageningse buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei met diverse activiteiten, gericht op de 55-plusser. Wandelen, een cursus valpreventie of diverse sporten bij 60+ sportief. Voor deelname is opgave vooraf noodzakelijk.

Wageningse wandeluitdaging

Op dinsdag 4 oktober start de Wageningse wandeluitdaging. Tien aaneengesloten weken wordt onder begeleiding in groepsverband gewandeld. Start is om 10.30 uur en er wordt ongeveer een uur gewandeld. De wandeluitdaging is geschikt voor elk niveau. Indien nodig wordt de groep in tweeën gesplitst met ieder een eigen wandeltempo. De wandeluitdaging is zeker ook geschikt voor mensen die de stap willen zetten om in beweging te komen. Wandelen is laagdrempelig en goed voor de gezondheid en vooral ook gezellig en leuk. Voor de tien weken wordt een bijdrage gevraagd van € 5,00.

Valpreventie

Maandag 10 oktober begint een nieuwe cursus valpreventie. In de 5-weekse cursus staat het voorkomen van vallen centraal. Looptrainingen en balansoefeningen vormen onderdeel van het programma. De cursus, gegeven door fysiotherapeut en valpreventie specialist Herma van Wingerden, is in basisschool de Bijenkorf aan de Buurtseweg 1 in Wageningen. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd van € 20,00.

60+ Sportief

Sportief bezig zijn in groepsverband kan vanaf donderdag 13 oktober bij 60+ sportief. Samen met Sportfondsen de Bongerd is een sportief programma van 10 weken opgezet. Onder leiding van een sport- en beweegdocent wordt in groepsverband bewogen in Sporthal het Binnenveld aan de Marijkeweg. Het programma bestaat uit kracht en spelonderdelen, een kopje koffie of thee tussendoor en volleybal of badminton. Een bijdrage van € 30,00 wordt gevraagd voor de tien weken. Het kopje koffie of thee is inbegrepen. Op maandag 6 oktober is het mogelijk deel te nemen aan een gratis proefles.

Aanmelden

Voor alle activiteiten is opgave vooraf noodzakelijk. Kijk daarvoor op www.wageningen-actief.nl. Of neem contact op met buurtsportcoach Iris Schaars, bereikbaar op 06 – 517 103 62. Een e-mail sturen kan ook: iris.schaars@sportservicedevallei.nl.