Altijd in Beweging!

 

         

Fun4Kids

Fun4Kidzz is een leefstijl interventie voor Wageningse kinderen van 8 tot 12 jaar met (een risico op) overgewicht. Er wordt ingezet op gezond eten, je goed voelen en plezier hebben in sporten & bewegen in de directe omgeving. Kinderen worden begeleid door een diëtist, een kinderfysiotherapeut, een orthopedagoog en een bewegingsexpert.

 

Er wordt wekelijks een bewegingsles gegeven door een van de buurtsportcoaches van Sportservice Wageningen. Tijdens de bewegingsles komen verschillende sporten en spelen aan bod waarin zelfvertrouwen in bewegen en samenwerken met elkaar centraal staan. Daarnaast krijgen de kinderen en ouders regelmatig lessen, in de vorm van tips en tools, mee over voeding en gedrag.

 

Voor meer informatie: m.phelipa@solidez.nl

 

Fit@School

Fit@School is de JOGG scholenaanpak in Wageningen. Sportservice Wageningen ondersteund, als onderdeel van JOGG Wageningen, het basisonderwijs in activiteiten/projecten rondom een gezonde leefstijl. Dit wordt gedaan in samenwerking met de scholen om vanuit de vraag verschillende activiteiten/projecten op te zetten.
Hierbij kan gedacht worden aan een gezonde dag/week organiseren met sport- en voedingsworkshoppen, clinics door lokale sportaanbieders organiseren tijdens de gymlessen, het opzetten van pauzesport en het opzetten van een gezonde rubriek in de schoolnieuwsbrief. Daarnaast wordt ingezet op activiteiten/projecten die op de lange termijn bijdragen. Denk hierbij aan toevoeging van de lesmethode smaaklessen, gezonde traktaties en water drinken aan het schoolbeleid.

 

JOGG-kalender januari/februari

Kijk snel welke leuke activiteiten we de komende maanden gaan houden!

 

Klik hier en download de JOGG-kalender van januari en februari.