Altijd in Beweging!

 

         

  • slider01
  • slider02
  • slider03
  • slider04

Sportieve School

Sportservice Wageningen heeft voor het onderwijs diverse diensten om sporten & bewegen op school te stimuleren en mogelijk te maken.
 
Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Kinderen van jongs af aan laten bewegen draagt bij aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling en vergroot daarnaast ook de kans dat kinderen blijven sporten & bewegen op latere leeftijd. De gymles is bij uitstek de plek om hiermee aan de slag te gaan. Sportservice Wageningen beschikt over meerdere vakleerkrachten die het bewegingsonderwijs op een school kwalitatief en professioneel kunnen inrichten.
 
Motorische Remedial Teaching (MRT)
Sommige kinderen hebben moeite om mee te komen in de gymles, tijdens spellen in de pauze of tijdens andere sportachtige activiteiten op school. Sportservice Wageningen kan voor deze kinderen een aangepaste gymles verzorgen waarin de focus op de motorische ontwikkeling ligt.
 
Pauzesport
Bewegen bevordert het leervermogen van kinderen. Sportservice Wageningen ondersteund de gedachte dat bewegen regelmatig tijdens een schooldag terug zou moeten komen. Dit kan door bijvoorbeeld de pauze of een naschools aanbod sportief in te richten. Sportservice Wageningen beschikt over pauzesportkaarten en sport & spel materialen om bijvoorbeeld pauzesport op het schoolplein op te zetten. Daarnaast beschikt Sportservice Wageningen over een breed netwerk in Wageningen, dat ingezet kan worden om een naschools sportief aanbod op te zetten.

 

Fit@School
Een gezonde leefstijl is iets wat Sportservice Wageningen stimuleert op het basisonderwijs. Afhangende van de vraag kan Sportservice Wageningen verschillende activiteiten/projecten opzetten om een gezonde leefstijl te stimuleren.

Hierbij kan gedacht worden aan een gezonde dag/week organiseren met sport- en voedingsworkshoppen, clinics door lokale sportaanbieders organiseren tijdens de gymlessen, het opzetten van een gezonde rubriek in de schoolnieuwsbrief etc. Daarnaast kan worden ingezet op activiteiten/projecten die op de lange termijn bijdragen. Denk hierbij aan toevoeging van de lesmethode smaaklessen, gezonde traktaties en water drinken aan het schoolbeleid. Ten slotte kan Sportservice Wageningen ook scholen ondersteunen in het behalen van het “gezonde school” vignet.

 

Rabo Schoolsport Olympiade
Jaarlijks organiseert Sportservice Wageningen een grote sportdag voor alle basisscholen in de gemeente Wageningen. Deze sportdag is bedoelt voor de groepen 6 t/m 8. De kinderen maken tijdens deze dag kennis met vier sporten en hun sportverenigingen. De Rabo Schoolsport Olympiade vindt plaats op sportpark de Bongerd te Wageningen. Alle basisscholen worden door de Buurtsportcoach uitgenodigd om deel te nemen aan deze sportdag.

 

Indien hetgeen u zoekt hier niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op. Wellicht dat wij via maatwerk kunnen bieden wat u zoekt.