Altijd in Beweging!

 

         

Fitadvies

U heeft ongetwijfeld weleens gehoord dat voldoende bewegen een positieve invloed heeft op uw gezondheid. Fitadvies geeft inzicht in uw mogelijkheden om verantwoord te bewegen.

 

Schoolsport Olympiade

Op donderdag 20 september 2018 wordt de 5e Schoolsport Olympiade op sportpark de Bongerd gehouden. De Schoolsport Olympiade is een groot schoolsportevenement waaraan ruim 1000 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Wageningen meedoen. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten en kon het evenement geen doorgang vinden.

 

Sportieve School

Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Kinderen van jongs af aan laten bewegen draagt bij aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling en vergroot daarnaast ook de kans dat kinderen blijven sporten & bewegen op latere leeftijd. De gymles is bij uitstek de plek om hiermee aan de slag te gaan. Sportservice Wageningen beschikt over meerdere vakleerkrachten die het bewegingsonderwijs op een school kwalitatief en professioneel kunnen inrichten.

Pauzesport & bewegen op het plein
Bewegen bevordert het leervermogen van kinderen. Sportservice Wageningen ondersteunt de gedachte dat bewegen regelmatig tijdens een schooldag terug zou moeten komen. Dit kan door bijvoorbeeld de pauze of een naschools aanbod sportief in te richten. Sportservice Wageningen beschikt over sport & spel materialen om bijvoorbeeld pauzesport op het schoolplein te organiseren. Daarnaast staan we tijdens het schooljaar op elke school 4 weken achter elkaar met een naschools sportaanbod op het plein. Benieuwd wanneer we op welke school staan? Zie de activiteiten agenda voor de data en locaties.

 

De sportiefste klas van Wageningen!

Ieder schooljaar roepen we een sportiefste klas van Wageningen uit. Door met je klas deel te nemen aan schoolsporttoernooien die zijn aangesloten bij ‘De sportiefste klas van Wageningen’ verdien je punten. Elke leerling die zich aanmeld is een x aantal punten waard. De klas die aan het eind van het schooljaar de meeste punten heeft mag zich voor een jaar de sportiefste klas van Wageningen noemen.

 

Schoolsport Olympiade
Jaarlijks organiseren we een grote sportdag voor alle basisscholen in de gemeente Wageningen. Deze sportdag is bedoelt voor de groepen 6 t/m 8. De kinderen maken tijdens deze dag kennis met vier sporten en hun sportverenigingen. De Schoolsport Olympiade vindt plaats op sportpark de Bongerd in Wageningen. Alle basisscholen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze sportdag.

 

Meer info over sport & bewegen op het onderwijs? Vraag het Milo Pas via milo.pas@sportservice-wageningen.nl

 

 

50+ Sport en bewegen

 

 

 

 

 

Lees meer

 

Verenigingsadvies

Sportservice Wageningen heeft veel ervaring en expertises op het vlak van verenigingsadvies, organiseren van activiteiten en evenementen en het ondersteunen van verenigingen. Als sportvereniging kunt u gebruik maken van onze expertise, kennis, netwerken en ervaring.


Sportservice Wageningen adviseert en ondersteunt sportverenigingen en biedt hiermee een gratis service aan.

 

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op of stel uw vraag direct aan één van de buurtsportcoaches.

Verhuur attractie

Sportservice Wageningen heeft drie opblaasattracties in beheer. Het betreft een opblaasbare pannakooi, een boarding en een stormbaan. De attracties zijn door de gemeente Wageningen aangeschaft en kunnen gebruikt worden door onderwijs, BSO’s, sportaanbieders en andere organisaties met een maatschappelijke doel.

 

Direct naar online verhuur agenda